Wat kost een kopje koffie?

Vroeger was een kopje koffie gewoon en kopje koffie maar sinds de komst van de trendy koffiebar (Coffee Company, Starbucks en vele anderen) rijzen de prijzen de pan uit. We betalen daar gemiddeld €3,20 voor een kop koffie. Wat maakt die macchiato, cappuccino of frappucino zo duur? KRO De Rekenkamer ruikt de geur van verse bonen en gaat op onderzoek uit.

Sofie van den Enk bezoekt een koffiebrander en komt er achter dat koffie eigenlijk het goedkoopste ingredient van het kopje koffie is.

Marc de Hond gaat op pad met een makelaar en leert alles over lokaties, A-lokaties en A-pluslokaties voor de horecaondernemer.

Stefan Stasse ontvangt een designer van koffiebars die verklapt dat ongewenste oudere klanten uit zo’n zaak weggejaagd worden door middel van oncomfortabele designstoelen en dat de jongeren tot consumeren worden aangezet door rookmachines die de geur van versgebrande koffie verspreiden.

Sander de Kramer gaat naar een koffiebar, leert hoe je geld kan verdienen met gratis wifi én ontdekt dat de allernieuwste rage is om weer filterkoffie te drinken. Terug bij af dus.

Ook bij deze uitzending

De Rekenkamer Keuringsdienst van Waarde
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.